Waanzinnig gedroomd

Ik heb vanochtend gedroomd over de E3-vakbeurs, de grootste videogame-expo ter wereld, die dit jaar in mei weer gehouden wordt in Los Angeles, Amerika. Mijn droom draaide om Nintendo: de beurs was begonnen en ik wilde weten waar en wanneer Nintendo’s persconferentie gehouden werd. In de droom was ik me er niet van bewust, maar […]

Ik heb vanochtend gedroomd over de E3-vakbeurs, de grootste videogame-expo ter wereld, die dit jaar in mei weer gehouden wordt in Los Angeles, Amerika.

Mijn droom draaide om Nintendo: de beurs was begonnen en ik wilde weten waar en wanneer Nintendo’s persconferentie gehouden werd. In de droom was ik me er niet van bewust, maar ik ben razend benieuwd naar het nieuws dat tijdens dit praatje onthuld zal worden. Ik wil mooie, grote, nieuwe spellen zien, en ik ben ook benieuwd naar Nintendo’s plannen voor opvolgers van GameCube en Game Boy Advance, en naar ‘het nieuwe apparaat dat geen opvolger is’. Uiteindelijk vertelde Nintendo Benelux-marketingbaas Frank Rittinghaus me in de droom dat er dit jaar geen persconferentie was.

Verbijsterd ging ik op zoek naar Nintendo’s E3-stand, die zich bevond in een ander gebouw dan de rest van de beurs. Hier wachtte me de volgende schok: er waren geen nieuwe games. Er was wel een enorme kartbaan waar je als videogamejournalist lekker een potje kon karten. Ik racete een rondje en dat was tof, maar ik begreep niks van Nintendo’s aanpak.

Mijn grote vriend Vincent Leeuw, ook aanwezig op de droom-E3, legde het me uit: “Let eens op de kleuren van Nintendo’s stand: geel, rood en blauw. De kleuren van de grond, van de ondergaande zon, en de lucht. Nintendo’s kleuren staan symbool voor het leven! Dat is Nintendo’s geheim.”