Wanted

Als ik later groot ben ga ik videogames ontwerpen. Tot die tijd schrijf ik boeken en neemt mijn grote vriend Collin van Ginkel de spelletjes voor zijn rekening. Ik ontmoette Collin voor het eerst in het kader van een interview. Het klikte meteen omdat zijn werkwijze me aansprak: hij legde veel nadruk op de fase […]

Als ik later groot ben ga ik videogames ontwerpen. Tot die tijd schrijf ik boeken en neemt mijn grote vriend Collin van Ginkel de spelletjes voor zijn rekening.

Ik ontmoette Collin voor het eerst in het kader van een interview. Het klikte meteen omdat zijn werkwijze me aansprak: hij legde veel nadruk op de fase van spellen maken die vaak grotendeels wordt overgeslagen: de afwerking, oftewel de laatste 20% die 80% van de tijd in beslag nemen. En het was nog een aardige jongen ook.

We hielden contact en zo kon ik volgen hoe Collin en zijn kompanen de afgelopen vier jaar aan de weg timmerden met hun studiootje two tribes. ‘Toki Tori’ werd uitgegeven op de Game Boy Color, er waren wat zijprojecten, sommige dingen mislukten, anderen zaken vonden doorgang – maar altijd wist Collin de lat hoog te houden.

Ik schrijf dit omdat het zó goed gaat met two tribes dat er dringend mensen worden gezocht. Steengoeie programmeurs en ontwerpers die het leuk vinden voor een dynamisch en pionierend jong bedrijf te werken.

Daar ben ik stiekem vreselijk trots op en daarom link ik met groot genoegen het persbericht.