Wembley, Part 15

My friend “Richard Osinga”:http://richardosinga.com is about to release his third novel ‘”Wembley”:http://richardosinga.com/wembley/’. To promote it, he’s asking bloggers to each publish one page of his book. If -300- 200 bloggers help out, you’ll be able to read it online in its entirety. If you can read Dutch. This is fragment number 15:

bq. In het begin stelde Aleida me allerlei vragen, maar ik begreep niet wat ze wilde weten en zij begreep niet wat ik wilde vertellen. Ik sprak toen nog minder Nederlands dan nu. Nu stelt ze geen vragen meer. We drinken thee en kijken tv.

bq. Een keer is ze boos op me geworden. Ik weet niet wat het was dat haar in woede deed ontsteken. Ze schreeuwde tegen me en ze gooide een kussen. Het vloog langs me en belandde in de vensterbank waar het een aantal glazen dieren raakte die ze daar heeft opgesteld. Een paard verloor een poot en een konijntje zijn oren.

bq. Ik ben weggegaan zonder iets te zeggen. Ik heb ruziemaken altijd moeilijk gevonden. Wanneer Dioudi boos was, dan schreeuwde ze nog veel harder. Ze zorgde ervoor dat de buren konden horen wat ze me te verwijten had. Het verwijt was altijd hetzelfde: waarom ga je niet werken, Wembley? Waarom blijf je dromen over je voetbal? Hier komt geen buitenlandse trainer je zoeken.

bq. Dat laatste klopte, maar er was ook geen werk in onze stad. Djembé zei tegen me: ‘Waarom koop je geen sigaretten? Je koopt een pakje en je verkoopt ze per stuk. Op een goede plek aan de Avenue de la Grande Inondation kun je op een dag twee pakjes verkopen, dan hou je tien sigaretten over. Als je je leven lang sigaretten verkoopt, heb je als je een oude man bent meer dan honderdduizend sigaretten.’

bq. Als Djembé een goede dag heeft aan de Avenue de la Grande Inondation ruilt hij ’s avonds zijn tien sigaretten in voor een flesje bier bij Tivu. Zijn vrouw scheldt hem zo hard uit dat zelfs wij het kunnen horen en we wonen aan de andere kant van het blok.

bq. ‘Zuiplap! Je drinkt alles wat je verdient op! Ik ga terug naar mijn vader! Jij bent nergens goed voor. Ik had beter met een aap uit het bos kunnen trouwen. Het enige wat je kunt is kinderen verwekken, maar zorgen voor de kinderen die je verwekt, ho maar!’

“Naar het begin”:http://richardosinga.com/wembley/lees – “Doe mee”:http://richardosinga.com/wembley – “Lees verder »”:http://richardosinga.com/wembley/nextpage?page=15